Madlot ook favoriet bij kinderen

Madlot tijdens het optreden in het Huis aan de Werf in Utrecht. Van links naar rechts: Ariëtte Zuidhoff, Marianne Heselmans, Judica Lookman en Bert Lotz.
  • Madlot tijdens het optreden in het Huis aan de Werf in Utrecht. Van links naar rechts: Ariëtte Zuidhoff, Marianne Heselmans, Judica Lookman en Bert Lotz.
Foto: Eduard Bekker

De Wagenings-Biltse formatie Madlot presenteert op dit moment haar nieuwe cd Ik hoorde dees dagen, met een bewerkte selectie uit de bekende 18de-eeuwse bundel Oude en Nieuwe Hollantse Boerenlieties en Contredansen. Bij hun optreden in Utrecht op 19 december viel de muziek bij het publiek zeer in de smaak.

zondag 19 december 2004
door Eduard Bekker

Opmerkelijk was dat onze Jonathan (onze jonge telg, die hier in de Harmonicahoek wel vaker opduikt) genoot van deze muziek. Hij hielp zelf kritisch mee met het selecteren van de muziekfragmenten voor de website en bleek bij de presentatie de volgorde van de cd al helemaal uit zijn hoofd te kennen. De instrumenten – met de name de rommelpotten en koehoorns – vond hij fascinerend.

Muzieklerares

Op veel basisscholen nauwelijks nog muziekles wordt gegeven. En is het goed dat veel ouders naar folkoptredens ook hun kinderen meenemen, zodat ze weten dat er nog meer te koop is dan alleen het electrisch versterkte repertoire, dat doorgaans te horen is. Bij Madlot zijn deze nazaten in goede handen: trekharmonikaspeelster Judica Lookman is een verdienstelijk muzieklerares, die zelfs in een paar dagen met een groep kinderen een aardige presentatie uit de grond weet te stampen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > NIeuwsarchief       > Nieuws uit 2004         > Madlot in Utrecht Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)