NO-Europese folk op webvideo

Kadri Laube en Sille Ilves uit Estland spelen Little Ants – een typische polka voor de Estse Lõõtspill, die – net als de bandoneon – op de benen rust.
  • Kadri Laube en Sille Ilves uit Estland spelen Little Ants – een typische polka voor de Estse Lõõtspill, die – net als de bandoneon – op de benen rust.


Het is aan vele enthousiaste netzoekers te danken, dat we regelmatig opmerkelijk nieuws kunnen doorgeven. Chris Oort wees ons bijvoorbeeld op een Zweedse folksite met meer dan 300 videofragmenten met NoordOost-Europese volksmuziek, van IJsland tot Finland en de Baltische Staten. Maar ook Fluxus uit België treft u aan op deze site.

Lõõtspill

De opnamen zijn zowel voor snelle als trage internetverbindingen te bekijken. Uiteraard is onder de vele fragmenten ook het nodige op de trekharmonika te vinden. Vooral de opmerkelijke lõõtspill uit Estland is op diverse plekken te bewonderen.

Hier enkele namen, te vinden in het totaaloverzicht:

Je kunt er echt uren naar luisteren en kijken


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2004         > Estland Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)