Mooi weer spelen in Hindeloopen

Aan de haven bij ‘De Foeke’. Het gebeurt niet vaak dat het op deze harmonicadag zo warm is dat je buiten kunt spelen.
  • Aan de haven bij ‘De Foeke’. Het gebeurt niet vaak dat het op deze harmonicadag zo warm is dat je buiten kunt spelen.
Foto: Roel Zuiderbaan

Deze trekharmonicadag die voor de 11e keer werd gehouden was weer een weer groot succes, misschien mede door het mooie weer.

9 oktober 2004
door Roel Zuiderbaan (ook de foto’s)

De zaal was door de clubleden weer leuk versierd met oude zeilen en visnetten dat voor een toepasselijk sfeertje zorgt. Natuurlijk was de heer R. Veldkamp weer aanwezig om nieuwe leden van een nieuw of tweede hands trekzak te voorzien.

Volle workshops

Op het open podium was het een komen en gaan van verschillende trekharmonica pelers, die verschillende stijlen lieten horen. Ook lieten verschillende clubleden horen wat ze de afgelopen tijd op de club hadden geleerd, en waren de twee workshops vol. Die waren heel vruchtbaar geweest: de bezoekers van de workshop’s lieten het net aangeleerde deuntje meteen op het podium horen.

Ook was er weer de jaarlijkse verloting om een beetje uit de kosten te komen, met het fel begeerde in Hindelooper stijl beschilderd kistje voor het opbergen van de trekzak dat een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 120 euro.

De slotact vormde een gezamelijk optreden van alle mensen die die middag hebben gespeeld onder leiding van Albertus v/d Plaats.

De club kan tevreden zijn met de zeer goed bezochte dag, de mensen kwamen onder anderen uit Dordrecht en Tjerk Knop kwam speciaal uit Noord Holland om eens de sfeer in Friesland te proeven.

Tot ziens volgend jaar op de 12e Trekharmonica-dag in Hindeloopen.
 

De Stavoren 48 moet er weer aan geloven: haar tuigage pronkt jaarlijks op het podium van dit knusse jaarlijkse Friese gebeuren.
  • De Stavoren 48 moet er weer aan geloven: haar tuigage pronkt jaarlijks op het podium van dit knusse jaarlijkse Friese gebeuren.


Ook de workshops zijn weer goed gevuld.
  • Ook de workshops zijn weer goed gevuld.


De stand van de heer R. Veldkamp met uitgelezen tweedehandsjes mag niet ontbreken.
  • De stand van de heer R. Veldkamp met uitgelezen tweedehandsjes mag niet ontbreken.


Het typische karakter van een Friese trekzakdag: een groot gezelschap van tweerijerspelers.
  • Het typische karakter van een Friese trekzakdag: een groot gezelschap van tweerijerspelers.


Multi-intrumentaal gaat het op deze dag tegenwoordig ook toe. Kinderen zijn al sinds vanouds welkom.
  • Multi-intrumentaal gaat het op deze dag tegenwoordig ook toe. Kinderen zijn al sinds vanouds welkom.Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2004         > Trekzakdag Hindeloopen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)