Trekzakclub Naar de Knoppen op Alkmaar Maritiem 2004

Op de Johanna Hendrika werd niet alleen trekzak gespeeld, maar ook uit volle borst gezongen. Links Harm Lingbeek, rechts Hannie Wetsteyn.
  • Op de Johanna Hendrika werd niet alleen trekzak gespeeld, maar ook uit volle borst gezongen. Links Harm Lingbeek, rechts Hannie Wetsteyn.
Foto: Tjeerd Boersma

Alkmaar stond afgelopen weekeinde in het teken van de scheepvaart, maar ook van muziek. Op de manifestatie ‘Alkmaar Maritiem 2004’ waren een groot aantal klassieke en moderne zeil- en motorschepen te bewonderen. Ook de trekharmonica ontbrak niet: sinds het ontstaan ervan in de 19de eeuw is het onder varensgezellen altijd een populair instrument geweest.

19-20 juni 2004
door Tjeerd Boersma

Optredende shantykoren werden op de trekzak begeleid en op de stagzeilkits Johanna Hendrika – een van de deelnemende zeilschepen – waren er beide dagen optredens van leden van de Eerste Zaanse Trekzakclub ‘Naar de knoppen’.

Shanties

Zo kreeg het publiek te horen dat niet alleen shanties goed klinken op de trekzak, maar maar ook allerlei andere soorten bijzondere muziek.
‘Naar de knoppen’ is een grote vereniging met bijna 100 actieve leden; een tiental van hen zorgde er in afwisselende samenstellingen voor dat er het hele weekeinde muziek was. Dat trok ook andere trekzakspelers aan, die een bezoek aan Alkmaar Maritiem brachten, en zich spontaan bij de muzikanten op de Johanna Hendrika aansloten.
 

Links trekzakenthousiast Piet Bisschop uit Eindhoven, die toevallig langskwam. Daarnaast v.l.n.r. Marjan Goodijk, Harm Lingbeek en Hannie Wetsteyn van ‘Naar de Knoppen’. Dit alles onder het toezicht oog van schippersvrouw Joke Schuurman.
  • Links trekzakenthousiast Piet Bisschop uit Eindhoven, die toevallig langskwam. Daarnaast v.l.n.r. Marjan Goodijk, Harm Lingbeek en Hannie Wetsteyn van ‘Naar de Knoppen’. Dit alles onder het toezicht oog van schippersvrouw Joke Schuurman.
Foto: Tjeerd Boersma

Links Het manifestatieterrein van Alkmaar Maritiem met op de voorgrond de Johanna Hendrika met Ed Sjoerdsma en rechts Nico Den Ouden op de trekzak.
  • Links Het manifestatieterrein van Alkmaar Maritiem met op de voorgrond de Johanna Hendrika met Ed Sjoerdsma en rechts Nico Den Ouden op de trekzak.
Foto: Tjeerd Boersma


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2004         > Alkmaar Maritiem Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië