‘Woarom Nie’ feest

Zoals elk jaar in maart, organiseerde ’t Volksmuziekgilde ‘Woarum-Nie’ ook dit jaar weer een feestavond voor alle trekharmonica-cursisten van de Groesbeekse trekzakacademie. In de goed gevulde zaal in Dorpshuis De Slenk aan de Reestraat te Groesbeek-De Horst zat de stemming er meteen al heel goed in!

zaterdag 27 maart 2004
door Lia

Tussen half 9 en half 12 waren zo’n 15 optredens geprogrammeerd van de diverse lesgroepen, spontane groepen en van het samenspeelorkest ‘Ok Woarum-Nie’.

Ook dit jaar weer dé kans voor de deelnemers om de wisseltrofee te winnen! Het publiek is de jury en iedereen was er klaar voor: er werd gelet op presentatie, spelniveau en natuurlijk niet te vergeten.de x-factor!
 

Groep 1 van Cocky Vis speelt Waldeslust, opgedragen aan Albert!
 • Groep 1 van Cocky Vis speelt Waldeslust, opgedragen aan Albert!
Foto: Lia

The Neptunes brengen het nummer ‘The Mermaid’. Dit nummer wordt een van de 42 liedjes uit het grote Barkoorliedboek voor het Hemelvaartweekend..
 • The Neptunes brengen het nummer ‘The Mermaid’. Dit nummer wordt een van de 42 liedjes uit het grote Barkoorliedboek voor het Hemelvaartweekend..
Foto: Lia

In Groesbeek bestaat ook een groep speciaal voor Steirische harmonica’s onder leiding van Jan Koopmans. (Niet te verwarren met Jantje!) Met z’n allen speelden ze de Mariandl Walzer. Deze groep bestaat pas sinds vier maanden, ze zijn nog aan het sparen voor Lederhosen!
 • In Groesbeek bestaat ook een groep speciaal voor Steirische harmonica’s onder leiding van Jan Koopmans. (Niet te verwarren met Jantje!) Met z’n allen speelden ze de Mariandl Walzer. Deze groep bestaat pas sinds vier maanden, ze zijn nog aan het sparen voor Lederhosen!
Foto: Lia

Cocky en consorten spelen de Pletwals en het publiek mag meedoen. Heel erg knap: al dansend in koppels bespeelde men de trekzak op de rug van de ander! Vanavond geleerd: de Pletwals is een vruchtbaarheidsdans uit de Cro-Magnontijd.
 • Cocky en consorten spelen de Pletwals en het publiek mag meedoen. Heel erg knap: al dansend in koppels bespeelde men de trekzak op de rug van de ander! Vanavond geleerd: de Pletwals is een vruchtbaarheidsdans uit de Cro-Magnontijd.
Foto: Lia

De club van Win Buck speelde Droomland en de Polka van Ome Frans.
 • De club van Win Buck speelde Droomland en de Polka van Ome Frans.
Foto: Lia

Tiny van Tienhoven brengt samen met haar groep het zonnige Spaanseliedje ‘Bianca’. ‘Ik bin nie zonne proater as Cocky, mar gillie het allemoal un bledje gekrege, gillie mugt ut refrein mitzinge..‘
 • Tiny van Tienhoven brengt samen met haar groep het zonnige Spaanseliedje ‘Bianca’. ‘Ik bin nie zonne proater as Cocky, mar gillie het allemoal un bledje gekrege, gillie mugt ut refrein mitzinge..‘
Foto: Lia

Ilja Rikken bracht samen met haar groep op weemoedige wijze ‘Sous le ciel de Paris’ en ‘Yesterday’.
 • Ilja Rikken bracht samen met haar groep op weemoedige wijze ‘Sous le ciel de Paris’ en ‘Yesterday’.
Foto: Lia

‘Ok Woarum-Nie’ is het grote samenspeelorkest van de Groesbeekse Trekzakclub. De muzikale leiding is in handen van Gert Visch.
 • ‘Ok Woarum-Nie’ is het grote samenspeelorkest van de Groesbeekse Trekzakclub. De muzikale leiding is in handen van Gert Visch.
Foto: Lia

‘Ok Woarom-Nie’ speelt ‘Homing Walz’ en ‘Zuid-West van Ameland’.
 • ‘Ok Woarom-Nie’ speelt ‘Homing Walz’ en ‘Zuid-West van Ameland’.
Foto: Lia

Koos Vaessen, zanger bij ‘Ok Woarum-Nie’ heeft zelf een prachtige trekzakballade geschreven:Het geluk  da’k altied zuukda is de  trekzak op mien buuk.Woarum nie,  Woarum nie?Het geluk  da’k altied zuukda is de  trekzak op mien buuk.Ja doarum  ’Woarum-Nie’!
 • Koos Vaessen, zanger bij ‘Ok Woarum-Nie’ heeft zelf een prachtige trekzakballade geschreven:

  Het geluk
    da’k altied zuuk
  da is de
    trekzak op mien buuk.
  Woarum nie,
    Woarum nie?
  Het geluk
    da’k altied zuuk
  da is de
    trekzak op mien buuk.
  Ja doarum
    'Woarum-Nie'!
Foto: Lia

Els en Lia vertegenwoordigen de lesgroep Mark2 met een Klezmer ‘Papirosn’ en een Blues ‘She’s not there’.
 • Els en Lia vertegenwoordigen de lesgroep Mark2 met een Klezmer ‘Papirosn’ en een Blues ‘She’s not there’.
Foto: Lia

Het publiek heeft gestemd, de stembriefjes worden geteld door de jury..
 • Het publiek heeft gestemd, de stembriefjes worden geteld door de jury..
Foto: Lia

Tis niet te geloven!
 • Tis niet te geloven!Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2004         > Feestavond Woarum Nie Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië