Op stage bij Greet

Greet Wuyts neemt met haar ‘stagairs’ een aantal pittige Bretoense dansen door.
  • Greet Wuyts neemt met haar ‘stagairs’ een aantal pittige Bretoense dansen door.
Foto: Eduard Bekker

Het Weekende der Doorslaande Tongen in de Glind toonde dat docenten en cursisten steeds meer durf krijgen: op de groepenpresentatie op zondagmiddag wordt steeds creatiever gemusiceerd.

zondag 24 november 2002
door Eduard Bekker
Les maakt dorstig, getuige deze foto, die is genomen tijdens de workshop van Frans Tromp.
  • Les maakt dorstig, getuige deze foto, die is genomen tijdens de workshop van Frans Tromp.
Foto: Günter Korfmann

Ieder probeert tijdens een de korte pauze – als het even kan oostindisch doof voor zijn buurman of –vrouw – de tunes in te studeren.
  • Ieder probeert tijdens een de korte pauze – als het even kan oostindisch doof voor zijn buurman of –vrouw – de tunes in te studeren.
Foto: Günter Korfmann

Greet speelt een andro in - een Bretonse dans. En fraaie deun met een bijna mythische klank.
  • Greet speelt een andro in - een Bretonse dans. En fraaie deun met een bijna mythische klank.
Foto: Helen van der Laan


Greet speelt een andro in - een Bretonse dans. En fraaie deun met een bijna mythische klank.

De workshop van Anneke Goudkuil, waarbij contrabas, gitaar en klarinet worden ingezet bij een Deens 4-stemming nummer. Meer en meer duiken op ‘tongen’-workshops andere instrumenten op ter begeleiding. Logisch, eigenlijk, want de harmonika laat zich goed andere instrumenten combineren.
  • De workshop van Anneke Goudkuil, waarbij contrabas, gitaar en klarinet worden ingezet bij een Deens 4-stemming nummer. Meer en meer duiken op ‘tongen’-workshops andere instrumenten op ter begeleiding. Logisch, eigenlijk, want de harmonika laat zich goed andere instrumenten combineren.
Foto: Karin van der Veur

Open podium op zaterdagavond: Anneke Goudkuil begeleidt op de contrabas een eigen gecomponeerde scottish, vertolkt door Marijke Koeman, Edwige Leunissen en Marry van Zanten.
  • Open podium op zaterdagavond: Anneke Goudkuil begeleidt op de contrabas een eigen gecomponeerde scottish, vertolkt door Marijke Koeman, Edwige Leunissen en Marry van Zanten.
Foto: Eduard Bekker

Bar. Het heeft een weekend als dit een dubbele betekenis. Want de gezelligste ruimte van de De Glind is propvol. De opzwepende keltische tonen van Kees Schoone en Mark Benjamin zetten aan tot dansen en dan is het echt bar gezellig. Of toch iets te bar? Voor je het weet heb je een strijkstok in je oog...
  • Bar. Het heeft een weekend als dit een dubbele betekenis. Want de gezelligste ruimte van de De Glind is propvol. De opzwepende keltische tonen van Kees Schoone en Mark Benjamin zetten aan tot dansen en dan is het echt bar gezellig. Of toch iets te bar? Voor je het weet heb je een strijkstok in je oog...
Foto: Eduard Bekker


De opzwepende keltische tonen van Kees Schoone en Mark Benjamin zetten aan tot dansen en dan is het echt bar gezellig. Of toch iets te bar?

Frans Tromp en Ad Kwakernaat duetteren achter een walm van tabaksrook in de videoruimte.
  • Frans Tromp en Ad Kwakernaat duetteren achter een walm van tabaksrook in de videoruimte.
Foto: Eduard Bekker


Frans Tromp en Ad Kwakernaat duetteren.

Later voegen ook anderen, onder wie accordeonist Kees Schoone, zich bij het gezelschap, om pas tegen half vier ’s nachts de balginstrumenten aan de wilgen de hangen.
  • Later voegen ook anderen, onder wie accordeonist Kees Schoone, zich bij het gezelschap, om pas tegen half vier ’s nachts de balginstrumenten aan de wilgen de hangen.
Foto: Eduard Bekker

Deze foto is zonder flits genomen om enigszins een indruk te geven van de duistere nachtelijke sferen.
  • Deze foto is zonder flits genomen om enigszins een indruk te geven van de duistere nachtelijke sferen.
Foto: Eduard Bekker


De ‘Homing Waltz’ tijdens de duistere nachtelijke sferen...


Ad en Frans doen de Tennessee Waltz


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2002         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië