Samen 250

Met dank aan Benjamin Franklin

Zittend van links naar rechts Anneke Wierdsma (50) en Lieuwe Visser (50). Daarachter Trees Bovenschen (46), Julia van der Veen (51) en Wiesje van der Meulen (53). Op de voorgrond de twee leden die buiten de 250-boot vallen. Links staat Margret Homminga en rechts Greet de Groot.
  • Zittend van links naar rechts Anneke Wierdsma (50) en Lieuwe Visser (50). Daarachter Trees Bovenschen (46), Julia van der Veen (51) en Wiesje van der Meulen (53). Op de voorgrond de twee leden die buiten de 250-boot vallen. Links staat Margret Homminga en rechts Greet de Groot.
Foto: LC/Catrinus van der Veen

FRANEKER – Benjamin Franklin (1706-1790) was een veelzijdig man. Hij was drukker, krantenuitgever, filosoof, staatsman, natuurkundige en ook nog eens uitvinder. Twee van zijn belangrijkste uitvindingen zijn de bliksemafleider en de trekharmonica. Voor die laatste uitvinding zijn de zeven leden van de trekzakgroep 't Kromme Balgje de Amerikaan nog altijd dankbaar. De spelers, uit Franeker en Harlingen, hebben allemaal vijf jaar les achter de rug en sinds drie jaar vormen ze samen een oefengroepje.

zaterdag 12 oktober 2002
Leeuwarder Courant

Inmiddels zijn ze zo gevorderd dat ze er al enkele optredens op hebben zitten. Op het Harlinger straatfestival zijn ze al een vaste verschijning. De groep speelt ongecompliceerde muziek: zeemansliedjes als ‘Westzuidwest van Ameland’, ‘Een zeemanshart’ en ‘Meisje ik ben een zeeman’ worden afgewisseld met populaire Nederlandstalige nummers als ‘Rocking Billy’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’.

Een enkele keer waagt de groep zich aan wat zwaardere kost. Zo wordt er op dit moment druk gestudeerd op ‘In nije dei’ van De Kast.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2002         > ’t Kromme Balgje Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)