Kopen of niet kopen?

Bij een uitdragerij bij Neustad a/d Dosse.
  • Bij een uitdragerij bij Neustad a/d Dosse.


Zelfs tijdens de vacantie kunnen we het niet laten! Zelfs op onze vacantiebestemming in de Oostduitse Prignitz nog de antiquairs af op zoek naar mijn felbegeerde lepelbasser. Een plaatselijke Malle Pietje had tussen het vele oud roest nog wel een paar exemplaartjes.

Thursday 8 August 2002
door Eduard Bekker

Helaas: beide instrumenten, een eenrijer en een tweerijer, die rond de 120 jaar oud zijn, zijn behoorlijk aangetast door een langdurig verblijf op waarschijnlijk tochtige zolders.

Eén exemplaar konden we menemen voor het symbolische bedrag van 5 euro.
De tweerijer met vier lepelbassen (zie foto) was slechts voor een veelvoud van dit bedrag te bemachtigen. Dat is knap riskant, als een geslaagde restauratie niet zeker is. We hebben het voorlopig maar even gelaten.
Opmerkelijk is overigens het gewicht: beide instrumenten wegen - ondanks de registers - bijna niets.

De tweerijer (qua constructie eerder een dubbele éénrijer) oogt nog fraai, al zal er zowieso nog veel mee moeten gebeuren. Is er nog meer van te maken als alleen maar een museumexemplaar?
  • De tweerijer (qua constructie eerder een dubbele éénrijer) oogt nog fraai, al zal er zowieso nog veel mee moeten gebeuren. Is er nog meer van te maken als alleen maar een museumexemplaar?Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2002         > My first lepelbasser Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië