Twente Harmonicaland

De Ootmarsumse Boerendansers’, speelt en danst al vanaf 1936 en maakt zo te zien gebruik van de vertrouwde Hohner Corso’s en Corona’s.
  • De Ootmarsumse Boerendansers’, speelt en danst al vanaf 1936 en maakt zo te zien gebruik van de vertrouwde Hohner Corso’s en Corona’s.


Bij het bezoek aan openluchtmuseum ‘De Weemhof’ in Ootmarsum (Twente) afgelopen weekend schoot me ineens iets te binnen. “Zijn hier wel eens harmonicadagen?”, vroeg ik de lokettist.

vrijdag 12 juli 2002

Ja, dat hebben we wel was het antwoord. Even later trof ik het fraaie mumentale dorp een affiche aan met deze foto, die weer eens logenstraft, dat Twente en de Achterhoek (die door westerlingen nogals eens door elkaar worden gehaald) alleen steierspelers kent.

Dit authentieke gezelschap in klederdracht, ‘De Ootmarsumse Boerendansers’, speelt en danst al vanaf 1936 en maakt zo te zien gebruik van de vertrouwde Hohner Corso’s en Corona’s.
Het is dan ook een van de oudste boerendansgroepen van Twente.
Van 1 juni t/m 28 september treden zij eens per week op op donderdagavond in De Weemhof.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2002         > Ootmarsum Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)