Gevoelige melodieën op dansinstrumenten

Hoe een ‘trekzak’ ook kan ontroeren heeft iedereen die op zaterdag 2 februari aan de tv gekluisterd zat kunnen getuigen, toen Carel Kraayenhof op de bandoneon ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla vertolkte bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima.

Februari 2002

Op zoek naar meer informatie over Carel Kraayenhof en de bandoneon blijken veel mensen hier op De Harmonicahoek te zijn gestrand. Daarom hier een lijstje met enkele ‘Tango for Maxima’-links. Uiteraard is verder de site van de Stichting Trekharmonica Friesland de aangewezen plek om meer info over de bandoneon te zoeken.

Ook de trekharmonika

Wat voor de bandoneon geldt, geldt natuurlijk ook voor de trekharmonika, want zowel de bandoneon van Carel Kraaienhof als de ‘gewone’ trekharmonika zijn wisseltonige instrumenten: induwen en uittrekken van de balg geeft onder dezelfde knop twee verschillende tonen. Carl Erik Lundgaard Jensen van de Deense formatie Lank Linken weet dit ‘gevoelige’ element van de harmonica goed te benutten op de CD ‘Lyst’.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2002         > Gevoelige melodieën Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)