Doorslaande Tongen

Heerlijk avondje in De Glind

Over gezelligheid niet te klagen tijdens het Open Podium – vast onderdeel van het ‘Weekend der Doorslaande Tongen’ – in De Glind (bij Barneveld). Nòg gezelliger werd het toen de roodgemijterde filantroop zijn opwachting maakte, vergezeld van zijn strooiende medewerker.
 • Over gezelligheid niet te klagen tijdens het Open Podium – vast onderdeel van het ‘Weekend der Doorslaande Tongen’ – in De Glind (bij Barneveld). Nòg gezelliger werd het toen de roodgemijterde filantroop zijn opwachting maakte, vergezeld van zijn strooiende medewerker.
Foto: Eduard Bekker

Over gezelligheid niet te klagen tijdens het Open Podium - vast onderdeel van het Weekend der Doorslaande Tongen - in De Glind (bij Barneveld). Nòg gezelliger werd het toen de roodgemijterde filantroop zijn opwachting maakte, vergezeld van zijn strooiende medewerker.

zaterdag 1 december 2001
door Eduard Bekker

Het was tevens de onthulling van een groot geheim: de Sint en zijn assistent kunnen opmerkelijk goed op de tweerijer uit de voeten. Hopelijk zullen zij deze ‘coming uit’ verder doorzetten. Hoeveel kinderen zou de zak bespaard blijven, als zij de brave geneugten van het hohneren zouden ontdekken?

Na de Herfstweek (altijd in de Herfstavacantie) komt als volgende workshopevenement bij de SVN het ‘Weekend van de Doorslaande Tongen’ aan
de beurt (eind november).

Ooit heette dit trek- en duw-evenement het Diatonisch Weekend, maar deze naam was al niet helemaal juist: ook de concertina balgde met haar halve tonen in deze dagen haar wakkere deuntjes mee. Sinds de accordeon ook is toegelaten, heeft deze naam er helemaal aan moeten geloven. Doorslaande Tongen, dus, want onder die noemer is deze apparatuur allemaal thuis te brengen.

Kortom: iedereen met liefde voor de mond- en trekharmonica, de accordeon, de concertina en de melodeon (de eenrijige trekzak) kan deze drie dagen letterlijk aan zijn trekken komen.

Ook deze keer is er in ‘basiskamp’ De Glind (bij Barneveld) naast de workshops en het Open Podium tot in de kleine uurtjes weer volop gemusiceerd in de wandelgangen door al dan niet spontaan gevormde groepjes. Wij willen u deze sfeer niet onthouden!
 

In het zijhalletje wordt geoefend met beginnersrepertoir.
 • In het zijhalletje wordt geoefend met beginnersrepertoir.
Foto: Eduard Bekker

Tobben met een kapotte luchtklep bij de workshop van Frans Tromp.
 • Tobben met een kapotte luchtklep bij de workshop van Frans Tromp.


De muzieknotatie voor de ‘Duitse Polka’ (Scottish) bij Frans Tromp.
 • De muzieknotatie voor de ‘Duitse Polka’ (Scottish) bij Frans Tromp.De ‘Duitse Polka’ (Scottish) ingespeeld door Frans Tromp op zijn Karel van der Leeuw: ‘Geen enkele keer is dezelfde!’

De goedheiligman, die niet onverdienstelijk blijkt te kunnen trekzakken, neemt ook even een kijkje.
 • De goedheiligman, die niet onverdienstelijk blijkt te kunnen trekzakken, neemt ook even een kijkje.


Freewheelen op zaterdagavond tot diep in de nacht. In de hal voert het Ierse genre een tijdje de boventoon.
 • Freewheelen op zaterdagavond tot diep in de nacht. In de hal voert het Ierse genre een tijdje de boventoon.


Zelfs in de kleinste uithoeken van De Glind, zoals hier bij de garderobe, wordt gejammed.
 • Zelfs in de kleinste uithoeken van De Glind, zoals hier bij de garderobe, wordt gejammed.


In de videozaal mag worden gerookt. De harmonica’s en accordeons schuwen ook het ruigere genre niet in deze nevelige sferen.
 • In de videozaal mag worden gerookt. De harmonica’s en accordeons schuwen ook het ruigere genre niet in deze nevelige sferen.


Een koppel danst in het nachtelijk duister bij de bar na een ruzie te hebben bijgelegd over ‘de erotiek van de trekharmonika’.
 • Een koppel danst in het nachtelijk duister bij de bar na een ruzie te hebben bijgelegd over ‘de erotiek van de trekharmonika’.
Foto: Lia

Bij de bar ontbreekt ook het wasbord niet.
 • Bij de bar ontbreekt ook het wasbord niet.


De groepen schikken zich in de grote zaal voor de zondagmiddagpresentatie.
 • De groepen schikken zich in de grote zaal voor de zondagmiddagpresentatie.Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2001         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië