Vakhandel niet blij met Aldi-aanbieding

Ideale trekzakzak uitverkocht?

Inmiddels kan de trekharmonika zich in zo’n populariteit verheugen, dat ook grotere winkelketens zich aan rugzakken wagen voor het vervoer van ons edele instrument.
Een harmonicahoekmedewerker uit Amsterdam trof een exemplaar voor nog geen ƒ 20,– bij de Aldi aan.

 

maandag 2 juli 2001
door Eduard Bekker

Een harmonicahoekmedewerker uit Amsterdam trof bovenstaand exemplaar voor nog geen twintig gulden bij de Aldi aan. De tas is aan de binnenkant extra gevoerd, om het instrument tegen stoten te beschermen. Gunstige bijkomstigheid is natuurlijk ook, dat door het isolerend effect hiervan het kwetsbare tongenwerk gevrijwaard is van plotselinge sterke temperatuurverschillen.

Het lijkt er echter op, dat de rugzak inmiddels is uitverkocht: onze Haagse correspondent trof bij de grootgrutter geen exemplaren meer aan. Mogelijk heeft het feit dat deze tas ook goed gebruikt kan worden voor het koel houden van drank en etenswaar een rol gespeeld bij de vlotte verkoop...

Ten opzicht van de harmonicarugzakken uit de vakhandel zijn echter wel enkele punten van kritiek.

Niet blij

 
Geachte redaktie

Het is naar mijn mening geen goede zaak als een toonaangevend item als De Harmonicahoek mensen naar de Aldi verwijst voor rugzakken!
Het is beter om de vakhandel te promoten inplaats van een grootgrutter.

De vergelijking tussen de rugzak van de Aldi en van de vakhandel klopt niet. De rugzakken van de vakhandel zijn speciaal gemaakt voor het vervoer van de instrumenten!
De rugzakken van de Aldi, waar ik zelf net een exemplaar van gekocht heb om te vergelijken, is niet de kwaliteit die wij verkopen (bij lange na niet).
De rugzakken van de Aldi zijn bedoeld om mee naar het strand te gaan en dat soort zaken te vervoeren: de ritsen zijn niet beveiligd tegen breuk (het zal je instrument maar zijn die door een breuk op straat valt!).
Met dit soort tips lanceert kun je alle rugzakken wel als tip aanmerken: Blokker, Bijenkorf etc...... etc..
maar de echte originele rug zak (koffer) staat ver boven de aanbieding van de Aldi.
Ik had gehoopt dat jullie dat ook zelf zouden hebben uitgezocht voordat jullie reclame gingen maken voor de grootgrutter.

Met vriendelijke groeten,
Berend en Tjitske Kok,
De Accordeonspecialist uit De Wilp (Gr).


Reactie redactie Harmonicahoek:

Beste Berend!

Uiteraard heeft de vakhandel onze warme sympathie. Zonder haar zou het vrijwel niet mogelijk zijn om binnen onze landsgrenzen aan een goede trekzak te komen. Wij maken dan ook tegen relatief gunstig tarief websites voor de diverse mensen uit deze branche: jullie eerste site was ook door ons gemaakt. Het Accordeonmuseum in Malden, harmonicabouwer Frans van der Aa zijn gevolgd en op dit moment wordt gewerkt aan die van Karel van der Leeuw.

Soms kom je echter voor een dilemma, bijvoorbeeld als de prijsverschillen tussen de vakhandel en het grootwinkelbedrijf erg groot zijn. Mensen die een harmonica kopen bij de vakhandel voor enkele duizenden guldens, zullen waarschijnlijk ter plekke de tas erbij kopen.
Maar voor mensen die in de stad wonen en nog geen goede rugzak hebben, is het te begrijpen, dat zij bij een andere winkel dichter en hun buurt voor een lagere prijs hun heil zoeken. Ook die mensen mogen voorgelicht worden over wat een goede koop is.
De recensie van het Aldi-exemplaar komt uit een onverdachte bron, maar de kwaliteit zal zonder meer minder zijn, dan die uit de vakhandel.
Inderdaad hebben de ‘echte’ harmonicarugzakken extra riempjes, die moeten verhoeden, dat de trekkast eruit klettert als de rits het begeeft of niet goed dicht zit. Hiervan dus akte.

Het dilemma wordt natuurlijk groter als de Aldi of Konmar of AH of - waarschijnlijker - een muziekwinkelketen een Chinese Castagnarikloon voor een dumpprijs gaat aanbieden. Dan kom je als krapbebeurste consument voor een moeilijke keuze te staan. Ook als webmaster: zou De Harmonicahoek haar bezoekers daar dan niet op mogen wijzen? In dit opzicht onderscheiden wij ons niet van dagbladen: ook daar kan publicatie wel eens ten nadelen van bepaalde branches werken, terwijl die branches de krant toch nodig hebben voor hun advertenties - en omgekeerd.

Voor reacties staan wij altijd open. Misschien is dit thema ook wel geschikt voor een discussie in de facebookgroep.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2001         > Aldi-rugzak Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)