Nog 202 nachten tot
Trek er es Uut op donderdag 10 mei 2018
en nog 117 nachten tot woensdag 14 februari 2018 18:00 uur
Want dan wordt het programma bekend en kun je je opgeven!

Dwayne Verheyden speelt ‘NederTexMex’

‘De Nederlandse Flaco’

Dwayne Verheyden op de bühne van het Nijmeegse Kandinsky College op Hemelvaartsdag: jong talent op de TexMex-toer.
Foto: Eduard Bekker
Dwayne Verheyden op de bühne van het Nijmeegse Kandinsky College op Hemelvaartsdag: jong talent op de TexMex-toer.
Foto: Eduard Bekker

Een onverwacht optreden van de 17-jarige Dwayne Verheyden tijdens Trek er es Uut kon rekenen op een daverend applaus. De jongen uit het Limburgse Montfort vulde de Nieuwe Helden aan, waarvan Kok de Koning de vaste harmonicaspeler is.

donderdag 21 mei 2009

Veel docenten valt het op, dat hun meeste leerlingen 50-plussers zijn. Maar toch duiken met regelmaat jongeren op, die helemaal gaan voor het ‘diatonische monster’. We noemden hier al eerder Jet Zoon en Harriët de Jonge, maar ook deze muzikant moeten we zeker niet uitvlakken.

Uiteenlopend

Opmerkelijk zijn ook de uiteenlopende genres. Jet Zoon speelt veel eigentijdse muziek, we hebben Dieter Holmersma, die op zijn 14de al een volleerd steieraar leek, Harriët de Jonge is voor de Baskische muziek gevallen en Dwaye Verheyden heeft – mede door de stuwende kracht van zijn vader – zijn hart verpand aan de TexMex, hoewel hij ook thuis is in andere genres.

Op 11 november 2007 won Dwayne de Sjeng , een prijs voor aanstormend accordeontalent [niet genoemd naar de elders op de site vermelde voorloper van de trekzak, maar genoemd naar de accordeonist Sjeng Kraft) ...]. De Montforter was toen echter al op de trekharmonica overgestapt, naar zijn grote voorbeeld: Flaco Jimenez. Zijn wens om samen met Flaco op te treden is inmiddels in vervulling gegaan.

Dossier Jong Talent

Al met al een aanleiding voor ons om een apart dossier aan te leggen voor jong talent. Als shortlink te vinden met jongtalent.harmonicahoek.nl.

yt_pijlDwayne Verheyden speelt ‘Marina’ op donderdag 21 mei in de grote zaal van het Kandinsky College, samen met de Nieuwe Helden.(Video: Eduard Bekker)
yt_pijl Nee, dan is deze versie van Marina wel beter: gespeeld door Dwayne & Co in de workshop van Kok de Koning.(Video: Hennie Bouwman)
yt_pijlDwayne Verheyden speelt ‘Ay te Dejo en San Antonio’ op donderdag 21 mei in de grote zaal van het Kandinsky College, samen met de Nieuwe Helden.
yt_pijlDwaye Verheyden speelt de Swiss Waltz. Let op: hij maakt geen gebruik van de bassen (TexMexspelers spelen zelden alleen, dus de gitaar of bajo sexto neemt de bassen voor zijn rekening).
Opmerkelijk is dat deze deun (meer Oostenrijks dan Zwitsers) op internet onvindbaar is, maar wel regelmatig in Nijmegen opduikt...
(Video: Hennie Bouwman)

Kijk maar...

De verrassing van ‘Groesmegen’

De Harmonicahoek

6 mei 2005
Het was een niet aangekondigde verrassing tijden ‘Trek er es Uut’ 2005 in Nijmegen: het bliksembezoek van Flaco Jimenez aan dit evenement, waarbij hij zo’n vijf nummers ten gehore bracht. Onderweg naar een optreden in Oss wist Kok de Koning – docent bij ‘Trek er es Uut’ en promotor van het TexMex-genre hem over te halen om een pittstop te maken in Nijmegen.

> Meer
yt_pijl... en zo klinkt ‘The Swiss Waltz’ in de grote hal beneden van het Kandinsky College te Nijmegen(“.. wat is hij goed, hè?...”).(Video: Hennie Bouwman)
yt_pijlDwaye Verheyden speelt een huapango.(Video: Hennie Bouwman)
yt_pijlFlaco is in 2009 jaar alweer 70 jaar geworden. Hier een muzikale felicitatie van Dwayne en Geert Verheyden. Deze vind ik nog wel de leukste: een muzikale verjaardagsgroet aan Flaco Jimenez vanuit de huiskamer! Uplugged en zonder ruis: heerlijk!
Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Archief       > 2009         > Dwayne Verheyden
Actuele mededeling van een
onzer sponsors op Facebook: Kuik Accordeons.
Geplaatst door Facebook

Trek er es Uut hield het bijna droog


Teller