Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Antti Paalanen Solo

Op zondag 18 februari 20:30 uur in AMSTERDAM

BIMHUIS Zaal

Piet Heinkade 3

Postcode:  1019 BR  

Vlammend spektakel op accordeons door de Finse maestro Antti Paalanen, die traditionele instrumenten verrassend eigentijds laat klinken. ‘Hypnotising rhythms and immaculately crafted playing’ (Songlines).
Liefhebbers van balkanmuziek, tango of Scandinavische folk weten dat de trekzak absoluut geen vergeten instrument genoemd mag worden. Uit Finland komt veel aanstormend talent dat wel raad weet met de trekharmonica, die daar een lange traditie heeft. Zo gooit Antti Paalanen alle registers open op zijn recente soloalbum Meluta, met pakkende melodieën, hypnotiserende beats, keelzang en zelfs een ode aan gitarist Angus Young van AC/DC.
Antti Paalanen staat bekend om zijn intense optredens op ‘kurttu’ of ‘hanuri’, de Finse trekharmonica of diatonische accordeon. Naast componist is hij als academicus gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor het bespelen van traditionele instrumenten. Zijn derde solo-album Meluta is de opvolger van Breathbox, dat geproduceerd werd door de baanbrekende Finse accordeonist Kimmo Pohjonen.

Entree: € 15,–

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Actuele mededeling van een
onzer sponsors op Facebook: De Accordeonspecialist.
Geplaatst door Facebook

Alles voor de harmonica


Teller